Son dönemde ABD enflasyon verilerinin ve Fed politikalarının etkisiyle ons altın fiyatları 2.000 doların altına düşüp sıçrama yaparken, Türkiye'de gram altın fiyatları da önemli ölçüde dalgalanmalar yaşadı. İslam Memiş, yatırımcıların yaşadığı panik havasına karşı sakin olmaları gerektiğini ve her düşüşün yeni alım fırsatları sunduğunu konusunda uyarılarda bulundu.

Gram Altın İçin Rekor Tahmini

Kelek Karpuz Ve Kavun Ayıplı Ürün Kapsamına Alınıyor Kelek Karpuz Ve Kavun Ayıplı Ürün Kapsamına Alınıyor

Memiş, yıl sonuna kadar gram altının 3.000 lira seviyelerini görebileceğini dile getirdi. Uzman, altın yatırımcılarını mevcut düşüşler karşısında panik yapmamaya ve yatırımlarını korumaya çağırdı.

Yatırımcılara 'Sepet' Stratejisi Önerisi

1 milyon lirası olan yatırımcılara seslenen Memiş, çeşitlendirilmiş bir yatırım sepeti oluşturmanın önemini vurguladı. Döviz, emtia, borsa ve nakit olmak üzere dengeli bir portföy önerisi sunarak, her yatırım aracının piyasa dalgalanmalarına karşı bir nevi güvence oluşturduğunu ifade etti.

Gümüş Fiyatları

Gümüş yatırımcılarına da değinen Memiş, ons ve gram gümüş fiyatlarının mevcut seviyelerinin çok cazip olduğunu ve yükseliş trendinin devam edeceğini belirtirken, 24 lira ve 24 dolar seviyelerinin gümüş için radarında olduğunu söyledi.