CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ATM Merkezi (TAM) Projesi'nin 2023 yılında başlatıldığını ve bugün itibarıyla Türkiye'nin 81 ilinde 5.200 ATM ile hizmet veren bir sisteme dönüştüğünü açıkladı. Bakan Şimşek, "Proje tamamlandığında, TAM'a üye tüm bankaların toplam ATM sayısı 19.000'e ulaşacak. Bu projeyle orta vadede 500 milyon dolarlık tasarruf sağlanması hedefleniyor" dedi.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin ATM Merkezi Projesi'nin 2023 yılında kamu bankaları ve kamu katılım bankalarını da içeren bir girişim olarak başlatıldığını ve her bankanın ATM yönetim maliyetlerini ortaklaştırarak tek merkezden yönetildiğini belirtti.

Şimşek, "Bugün itibarıyla 5.200 ATM ile Türkiye'nin her ilinde hizmet veren bu sistem, aylık 35 milyar lirayı aşan 20 milyon finansal işlemi gerçekleştiriyor. Bu sayede, ölçek ekonomisiyle altyapı ve işletim maliyetlerinde tasarruf sağlanırken finansal hizmetlere erişimde büyük kolaylık sağlanmıştır" şeklinde konuştu.

Projenin ileriye dönük hedeflerine de değinen Şimşek, "Proje tamamlandığında, TAM'a üye tüm bankaların toplam ATM sayısı 19.000'e ulaşacak. Bankaların ATM ithalatı kaynaklı giderlerinde önemli ölçüde azalma yaşanacak. Diğer operasyon ve saha maliyetlerindeki azalış ve nakit optimizasyonu sayesindeki tasarruf ile birlikte, Proje ile orta vadede 500 milyon dolarlık tasarruf sağlanmış olacak" dedi.