Hazine ve Maliye Bakanlığı, 7 ve 9 yıl vadeli tahvillerde ihale öncesi yapılan satışlarla birlikte toplamda 31,7 milyar TL'lik borçlanma gerçekleştirdi.

7 yıl vadeli 6 ayda bir kupon ödemeli değişken faizli devlet tahvilinin ilk ihracı ile 9 yıl vadeli 6 ayda bir yüzde 13,10 sabit kupon ödemeli devlet tahvilinin yeniden ihracı ihalelerinde toplam 22,7 milyar lira borçlandı.

7 yıl vadeli değişken faizli tahvilin ihalesine 13,9 milyar liralık teklif gelirken, net satış 4,58 milyar lira oldu. Bu tahvilde dönemsel faiz yüzde 22,90 olarak kaydedildi.

9 yıl vadeli sabit kuponlu tahvilin ihalesine 32,2 milyar liralık teklif gelirken, net satış 18,1 milyar lira olarak gerçekleşti. Bu tahvilde bileşik faiz yüzde 28,98 oldu.

Hazine İhale Öncesi İki Tahvilde 9 Milyar Dolar Borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 7 yıl vadeli 6 ayda bir kupon ödemeli değişken faizli devlet tahvilinin ilk ihracı ile 9 yıl vadeli 6 ayda bir yüzde 13,10 sabit kupon ödemeli devlet tahvilinin yeniden ihracı öncesi piyasa yapıcılar ile kamudan toplam 9 milyar lira borçlandı.

CHP Lideri Özgür Özel'den Erdoğan Görüşmesiyle İlgili İlk Açıklama! 'Boş Koltuk' Sorusuna Yanıt Verdi CHP Lideri Özgür Özel'den Erdoğan Görüşmesiyle İlgili İlk Açıklama! 'Boş Koltuk' Sorusuna Yanıt Verdi

7 yıl vadeli değişken faizli tahvilin ihalesi öncesi piyasa yapıcılardan gelen 5,68 milyar liralık teklife karşılık, 3 milyar lira satış gerçekleştirildi. Bu tahvilde kamuya 3 milyar lira satış yapıldı.

9 yıl vadeli sabit kuponlu tahvilin ihalesi öncesi piyasa yapıcılardan gelen 5,1 milyar liralık teklife karşılık, 3 milyar lira satış gerçekleştirildi. Bu tahvilde kamuya satış olmadı.