Manchester'dan Türkiye'ye gelen bir uçak, uçak içinde başlayan bir yolcu kavgası sebebiyle rotasını değiştirerek Sırbistan'a iniş yaptı.

SunExpress'e ait olan uçak, 9 Nisan 2024'te yerel saatle 19.30 civarında Manchester Havalimanı'ndan kalkış yaptı ve Türkiye'nin Dalaman şehrine inecekti ancak kavga nedeniyle rotasını değiştirerek Sırbistan'ın Belgrad şehrine iniş yaptı.

Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar

Polis, iniş alanında operasyon düzenledi ve kavgaya karışan yolcuları tutukladı.

Uçakta yaşanan olaylar sırasında küfürler de havada uçuştu. FlightRadar'dan alınan bir fotoğraf, Belgrad'a doğru yönelen uçağın rotasının değiştiğini gösterdi.

Sosyal medyada paylaşılan ve uçuş sırasında çekildiği iddia edilen görüntülerde, bir adamın başka bir yolcuya yönelerek küfrettiği görüldü. Tartışmanın büyüdüğü ve bir kadının da olaya dahil olduğu belirtildi.

SunExpress yetkilileri, The Sun'a yaptıkları açıklamada, "9 Nisan'da Manchester'dan Dalaman'a gitmek üzere planlanan XQ505 sefer sayılı uçuşumuz, yolcu tartışması nedeniyle rotasını Belgrad'a değiştirmek zorunda kaldı. Varıştan sonra sorunlu yolcular yerel polis tarafından uçaktan indirildi ve uçak, diğer yolcuları Dalaman'a ulaştırdı. Yolcularımızın ve mürettebatımızın güvenliği ve emniyeti bizim için en önemli önceliktir" dedi.