Türkiye genelinde hafta sonu için Meteoroloji'den gelen rapor, yağışlı hava koşullarının etkili olacağını ve sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini gösteriyor. Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, hava durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Çelik, uzun süren sıcak hava dalgasının ardından Balkanlar'dan gelen serin hava kütleleri sayesinde Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normalleri civarına döneceğini belirtti. Bu durum, özellikle batı ve kuzey bölgelerinde hafta sonu ve pazartesi günü aralıklı sağanak yağışların beklendiği anlamına geliyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu'nun güneyi haricinde tüm Türkiye'de önümüzdeki üç gün boyunca aralıklı yağışlar görüleceğini aktaran Çelik, salı gününden itibaren yağışların azalacağını, sadece Doğu Karadeniz çevresinde yağışların devam edeceğini söyledi.

Cildinizdeki leke ve sivilcelerin asıl nedeni bu olabilir! Cildinizdeki leke ve sivilcelerin asıl nedeni bu olabilir!

Sıcaklık konusunda ise mevsim normallerine yaklaşılacağını ifade eden Çelik, sıcaklıkların yarından itibaren normale döneceğini ve yer yer 1-2 derece üzerinde seyredeceğini belirtti. Ancak geçtiğimiz haftadaki aşırı sıcaklıkların tekrar yaşanmayacağını ekledi.

Çelik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise bunaltıcı sıcakların devam edeceğini vurgulayarak, diğer bölgelerin ise önümüzdeki günlerde daha serinleyeceğini ifade etti.

Özellikle batı iç bölgelerde cumartesi günü kuvvetli yağışlar bekleniyor. İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun batısında öğleden sonra zaman zaman kuvvetli yağışlar görülebilir. Pazar günü Orta Karadeniz, Samsun ve Ordu çevresinde de kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayanların dikkatli olması öneriliyor.

İstanbul'da cumartesi günü kuzey ilçelerinde yağışlar bekleniyor, pazar günü ise İstanbul genelinde gök gürültülü sağanaklar görülebilir. Pazartesi günü İstanbul'da hava parçalı bulutlu olacak. İzmir'de de pazartesi günü kısa süreli sağanak yağışlar bekleniyor.

Sıcaklıklar ise Ankara'da 29-30 derece, İstanbul'da 30 derece civarında seyredecek. İzmir'de ise en yüksek sıcaklıklar 34-35 derece civarında olacak.