2022 KPSS’nin üzerinden aylar geçmişken öğretmenler atamalarını almak istiyorlar. Aylardır atama bekleyen öğretmenler için Mahmut Özer önemli açıklamalarda bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,  "Yeni öğretmen atamasında ihtiyaçlarımızı belirleyip hangi alanlarda ne kadar ihtiyacımız varsa oraya ağırlık vererek bir dağılımı ortaya koyacağız" dedi. Bu açıklamanın ardından bir önceki atamada aslan payını alan okul öncesinin bu atamada da bu kadar pay alabilir mi? Sorusunu akıllara getirdi. 
Açıklanmasının ardından gündemden düşmeyen pedagojik formasyon ile öğretmenlik yapabilme, açık öğretim okuyanlara öğretmenlik hakkı verilme ve öğretmenlik mesleğinin bitirilmeye çalışıldığı sorularına Özer, "Dar bir kesim açık öğretim üzerinden spekülasyon yapıyor" çıkışında bulundu.
Son olarak atana bekleyen öğretmenleri rahatlatacak açıklamayı yapan Özer, belli bir sayı be tarih vermedi fakat 
"Bu yıl da öğretmen atamasını yapacağız mutlaka. Atamalar, branş bazında kontenjan dağılımı ihtiyaç duyulan alanlara göre yapılır. Herkes müsterih olsun, çalışmalarımız tamamlandığında paylaşacağız" dedi. Bu açıklamanın ardından belirsizlik halen daha devam etmekte. Bu belirsizlik ne zamana kadar devam edecek?