Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, bazı basın ve yayın organlarında çıkan haberlere sert bir tepki gösterdi. Özellikle Halk TV'nin Bayraktar TB2 İHA'ları üzerinden yaptığı haber üzerine açıklama yapan Bayraktar, haberin gerçekleri yansıtmadığını ve itibar suikastı yapıldığını ifade etti.

Bayraktar, konuyla ilgili açıklamasında, gazetecilikte haber yapılırken karşı tarafa da söz hakkı tanınması gerektiğini belirtti ve kendilerine ulaşan, soran veya arayan olmadığını vurguladı. Haberde yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını düşündüklerini ifade ederek, haberin daha çok itibar suikasti olduğunu dile getirdi.

Açıklamasında ihalenin şeffaf ve açık bir şekilde yapıldığını vurgulayan Bayraktar, İHA kiralama işleminin dünyadaki benzer kiralamalardan en az altı kat daha ucuz olduğunu belirtti. Ayrıca, Baykar olarak Orman Genel Müdürlüğü'nün ihalesine en düşük bedeli vererek 5 adet Bayraktar TB2 İHA kiraladıklarını, ayrıca 4 Bayraktar İHA'nın da ücretsiz olarak OGM'nin kullanımına sunduklarını açıkladı. Operasyon süresince yapılan tüm masrafların da Baykar tarafından üstlenildiğini vurguladı.

Bayraktar, ayrıca Bayraktar TB2 İHA'larının orman yangınlarının tespitinde ve müdahalesinde önemli rol oynadığını belirtti. 2022 yılında 1109 yangının ilk anda tespit edilmesinde aktif görev aldıklarını, OGM'nin yangına ilk müdahale süresinin yüksek teknolojinin kullanımıyla 45 dakikadan 11 dakikaya düştüğünü ifade etti.

Son olarak, Baykar olarak teknolojik altyapıyı oluşturarak Yeşil Vatan'ın korunmasına ve ülkeye hizmet etmeyi amaçladıklarını belirten Haluk Bayraktar, yapılan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını ve itibarlarını zedelemeyi hedeflediğini düşündüklerini belirtti. Bu nedenle daha önce de olduğu gibi kamuoyuna açık ve şeffaf bir şekilde bilgi sunmaya devam edeceklerini dile getirdi.