Limak Doğu Anadolu Çimento, sermaye artırımı ve mevcut ortak satışı yoluyla gerçekleşecek halka arzda, toplam 155 milyon 930 bin TL değerinde payı yatırımcılara sunacak. Şirketin sermayesi, bu süreçte 386 milyon 179 bin 700 TL'den 516 milyon 179 bin 700 TL'ye yükseltilecek. Her bir pay için belirlenen satış fiyatı 16,20 TL olurken, halka arz sonrası şirketin sermayesinin yaklaşık yüzde 30'u borsada işlem görmeye başlayacak.

Borsa İstanbul'daki İşlem Detayları

Limak Doğu Anadolu Çimento'nun borsada "LMKDC" koduyla Yıldız Pazar segmentinde işlem göreceği duyuruldu. Halka arz sürecinde konsorsiyum liderliğini Halk Yatırım üstlenecek.

Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar

Şirketin Büyüme Hedefleri ve Fabrika Kapasitesi

Şanlıurfa'da konumlanan ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük şehrinde faaliyet gösteren Limak Doğu Anadolu Çimento, yıllık 2,2 milyon ton çimento ve 1,5 milyon ton klinker üretim kapasitesiyle dikkat çekiyor. Şirket, halka arzdan elde edilecek geliri tamamen büyüme planlarına ayırarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki satış ağını genişletmeyi hedefliyor.