Maske, kolonya, markana ve dezenfektanlar başta olmak üzere çok sayıda ürüne fırsatçılar tarafından zam yapıldı. Haksız fiyat artışıyla fahiş fiyatlarla tüketicilere satış yapmaya çalışanlara Ticaret Bakanlığı’ndan engel geldi. Ticaret Bakanlığı, HFA Bildirim uygulaması sayesinde vatandaşların bakanlığa fahiş fiyatlı ürünleri şikayet etmesini talep etti.

Ticaret Bakanlığı tarafından geliştirilen HFA-Bildirim uygulaması konusunda Twitter üzerinden yapılan açıklamalarda özellikle de hijyen ürünlerindeki fahiş fiyat artışıyla karşılaşan vatandaşların HFA-Bildirim uygulamasıyla şikayetlerini anlık olarak iletebilecekleri kaydedildi.



 

HFA-Bildirim uygulaması nasıl çalışır?

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermekte olan HFA bildirim uygulaması iOS ve Android mağazalarından ücretsiz olarak indirilebilmektedir. Uygulamayı indiren kullanıcılar da cep telefonu numarası, e-posta adresi ve T.C. kimlik numarasıyla giriş yaparak uygulamaya üye olabilmektedir.

Üyelik girişini yapan vatandaşlar haksız fiyat artışı şikayet bildirimi yapabilmek için ‘’Şikayet başvurusu’’ butonuna tıklamalıdır. Sonraki aşamada şikayet edilecek iş yerinin unvanı belirtilir ve işletmenin adı girilir. İşletmenin açık adresini yazdıktan sonra şikayet edilecek ürün bilgisi ve fotoğrafları eklenir ve açıklama yazılarak şikayet Ticaret Bakanlığı’na gönderilir.