Hakan Fidan, Ürdün'ün istikrarlı siyasi ve ekonomik yapısını vurgulayarak, bu ülkenin Ortadoğu coğrafyasındaki önemine dikkat çekti. Bölgedeki krizlerin hem Türkiye'yi hem de Ürdün'ü yakından ilgilendirdiğini belirterek, her iki ülkenin de düzenli istişarelerle bu meselelere çözüm bulma konusundaki kararlılığını ifade etti.

MEB, Eğitim fakültesi dekanlarıyla buluşuyor! MEB, Eğitim fakültesi dekanlarıyla buluşuyor!

Özellikle İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı net bir duruş sergileyen Fidan, bu saldırıları güvenlik gerekçesiyle meşrulaştırmaya karşı çıkarak, İsrail'in topraklarını genişletme çabalarını işgalden başka bir şey olarak nitelendirdi. Ayrıca, İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşim faaliyetleriyle Filistin topraklarını çaldığını ve bu durumun bölge güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı.

Fidan, Güney Afrika'nın İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanına başvurusunu olumlu bir şekilde değerlendirerek, Adalet Divanı'nın saldırıları durdurmak adına alacağı tedbirin kalıcı bir ateşkes için fırsat yaratmasını umut ettiğini dile getirdi.

Ayrıca, bölgesel gerilimin Gazze'deki savaşın ötesinde Lübnan, Suriye, Irak, Yemen, Basra Körfezi ve Kızıldeniz'e yayıldığını belirterek, bu durumun endişe verici olduğunu ifade etti. Son olarak, Türkiye-Ürdün karma ekonomik komisyonunun ilk toplantısının önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlandığını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin mülteci sorunu, güvenlik sorunları gibi konular etrafında nasıl şekilleneceğinin görüşüldüğünü açıkladı.