TFF'den seçim tarihi açıklaması ve Ali Koç'a tepki: 'Sportif başarısızlığın tutarsız bahanesi' TFF'den seçim tarihi açıklaması ve Ali Koç'a tepki: 'Sportif başarısızlığın tutarsız bahanesi'

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 2024 yılı için net 17 bin 2 lira olarak belirlenen asgari ücrete yönelik eleştirilerde bulundu. Arslan, asgari ücretin zaman içinde Türkiye'de yaygın ücrete dönüştüğünü belirterek, yeni rakamın beklentileri karşılamaktan uzak olduğunu ifade etti.

Asgari ücretin ülkenin en büyük toplu iş sözleşmesi niteliğinde olduğuna vurgu yapan Arslan, 17 bin 2 lirayı yeterli bulmadıklarını ve arzu ettikleri noktada olmadığını belirtti. Asgari ücretin Türkiye'de ortalama ücrete dönüştüğü için beklentileri karşılamaktan uzak olduğunu belirten Arslan, Avrupa Birliği ülkelerinde asgari ücretli çalışanların toplam çalışanlar içindeki payının yüzde 5 civarında olduğuna dikkat çekti.

Asgari ücrete yapılan yüzde 49'luk artışın bütün toplu iş sözleşmelerine uygulanması gerektiğini savunan Arslan, diğer ücretlerin asgari ücrete yapılan artış oranının gerisinde kalmasının önemli bir sorun olduğunu belirtti. Ayrıca, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun mevcut yapısını eleştirerek, daha demokratik ve kapsayıcı bir yapının olması gerektiğini ifade etti.