Bedelli askerliğe gelecek zam oranı hesaplandı Bedelli askerliğe gelecek zam oranı hesaplandı

Vatandaşlar, Meteoroloji tarafından olası sel ve su baskınlarına karşı özellikle dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde yaşayanlar için yapılan uyarılarda, ani sel, su baskını ve fırtına gibi olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi.

Kuvvetli yağış ve fırtına beklentisi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı son hava durumu raporuna göre, özellikle Marmara ve Ege bölgelerinde bu gece başlayacak olan yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Batı Akdeniz bölgesinde ise yarın için benzer şiddetli yağışların olması bekleniyor. Yağışlarla birlikte kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışları ve hortum oluşumu gibi ek hava olaylarına karşı tedbirlerin alınması öneriliyor.

Ankara için özel uyarı

Ankara Valiliği, başkentte beklenen kuvvetli fırtına nedeniyle oluşabilecek ağaç devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Valilikten yapılan açıklamada, rüzgarların güney ve güneybatı yönlerinden fırtına şeklinde esmesi beklendiği ve bu durumun gece saatlerinden itibaren etkili olacağı belirtildi. Vatandaşlardan bu süreçte dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.