Kartal'da bulunan Uğurmumcu Mahallesi Şeyh Şamil Caddesi'ndeki bir sitede, salı günü İlginç Cihan B. adlı kişi, aynı binada yaşayan komşusu Nermin G'nin kapısına gitti. Nermin G'nin kapıyı açmasının ardından İlginç Cihan B, elindeki satırla saldırıya geçti. Nermin G, hızla içeri girip kapıyı kilitledi, ancak saldırgan kapıdan ayrılmadı ve satırla kapıyı açmaya çalıştı. Olay, Nermin Gümrükçü'nün eşine haber vermesiyle daha geniş bir çerçevede polis müdahalesiyle son buldu.

Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim miting yeri değildir Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim miting yeri değildir

Murat G'nin eve gelmesiyle birlikte polis ekipleri olay yerine ulaştı. İncelemelerde, şüphelinin daha önce annesine de zarar verdiği ortaya çıktı. Şüphelinin psikiyatrik tedavi aldığı belirlendi. Polis, şüpheliyi yakalamak için adresine gittiğinde kapıyı açmayan İlginç Cihan B'yi çilingir yardımıyla eve girerek gözaltına aldı. Şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Nermin G, yaşadığı sürekli taciz ve tehdit olaylarını şu sözlerle anlattı: "Bu şahısla 15 yıldır uğraşıyorum. Devamlı taciz ediyor, tehdit ediyor. Kapıma satırla gelip beni öldüreceğini söylüyor. Polise şikayet ettim ancak bir sonuç alamadım. Çaresiz kalınca gizli kamera kullanarak bu şahsı yakalattım."