CHP İstanbul yönetimine mahkeme kararıyla atanan Gürsel Tekin, partinin 102. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Taksim Anıtı’nda düzenlenen çelenk töreninde açıklamalarda bulundu.
Tekin, yaptığı konuşmada, partinin geleneklerine, kurallarına ve anayasasına uygun hareket edeceklerini belirterek, “Bundan sonraki tartışmalarda özellikle işte binaydı, şuydu, buydu, oydu, bu tartışmaların hiçbirisinin parçası olmayacağız” dedi.
Görev sürecinin kısa süreli olduğunu vurgulayan Tekin, “Biz görevimiz gereği yapılması gereken ne varsa onları yapıp kamuoyunun önüne çıkacağız. Partimize karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirdik, görevimiz bitti, teşekkür edip görevimize son vereceğiz” ifadelerini kullandı.
İl binasıyla ilgili tartışmalara da değinen Tekin, Sarıyer’deki binayı resmi il binası olarak belirlediklerini söyledi ve ekledi: “Yeter ki üstünde altı oklu Cumhuriyet Halk Partisi yazan yer olsun, her yer bizimdir.”




