Ankara'da yaşanan şoke edici bir olayda, bir baba, dört yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu kızını iki kez hamile bıraktıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Olay, 2015 yılında başladı ve genç kızın cesareti sayesinde ortaya çıktı.

49 yaşındaki B.D., kızını cinsel istismara uğratırken tehditlerle sessiz kalmaya zorladı. İlk hamileliği sırasında kızı, ailesine farklı bir hikaye uydurarak gerçekleri gizlemeyi başardı. Ancak bu zulüm bir sonraki yıl da devam etti ve genç kız baba tarafından hamile kaldı. Doğum sonrası bebeği, aile tarafından evlatlık verildi.

Kız, 2019 yılında annesine bu korkunç olayı anlattı ve polise başvuruldu. Baba B.D. gözaltına alındı ve mahkeme tarafından tutuklandı. İlgili suçlamalar nedeniyle hakkında dava açıldı.

Ancak son duruşmada mahkeme, sanık B.D.'nin yurt dışına çıkışını yasaklayarak adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi, bu da tartışmalara neden oldu. Savcılık, yeni bir DNA raporu talep etti ancak mahkeme bu talebi reddederek sanık hakkında yakalama kararı çıkardı.

DNA RAPORU DOSYAYA GİRDİ

Yargılama aşamasında, 2016 yılında dünyaya gelen kız çocuğunun B.D.’den olduğu yönünde Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı tarafından düzenlenen DNA raporu, dava dosyasına girdi. Raporda, kız çocuğu ile sanık baba B.D.’nin DNA profillerinin uyumlu olduğu ve yüzde 99.99 ihtimalle biyolojik babası olabileceği belirtildi.

RAPORA İTİRAZ ETTİLER

Mahkemede görülen davanın bugünkü duruşmasına sanık B.D. katılmazken, genç kız ve taraf avukatları hazır bulundu. Sanık avukatı, rapora itiraz ederek, yeni rapor talebinde bulundu. Müşteki avukatı ise sanık B.D.’nin tutuklanmasını istedi.

CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak

Mahkeme, sanık avukatının yeni bir rapor alınması talebini reddederek, B.D. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. Dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşma ertelendi. (DHA)