İncilikaya Mahallesi’nde yer alan Bülbülzade Abdullah Edip Ortaokulu’nda geçtiğimiz yılın Aralık ayında yaşanan taciz skandalına ilişkin açılan dava devam ediyor. Okulun eski müdürünün, Ortaokul son sınıf öğrencisi kız çocuğuna yönelik taciz iddialarıyla ilgili açılan davanın ikinci duruşması, Pazartesi günü yapılacak. Yargılama süreci devam ederken taciz iddialarıyla karşı karşıya kalan okul müdürünün öğretmen olarak kendi evine yakın Kapcağız Okulunda öğretmen olarak görevini sürdürdüğü öne sürülüyor.

YARGILAMA DEVAM EDERKEN GÖREVLENDİRME OLABİLİR Mİ?

Kız çocuğunun annesi Yeliz Altındağ, kızının yaşadıkları karşısında halen kendine gelemediğini dile getirdi. Çaresiz anne maddi durumu iyi olmadığı için yargılama sürecinde kendisine tahsis edilen CMUK avukatının atandığını anlattı. Konuyla ilgili bilgisi olmasına rağmen Şehitkamil Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı’nın teftiş kurulu ifadelerinin adli mercilere iletmediği iddia ediliyor. Davadan vazgeçmesi için kendisine çok sayıda kişinin aracılık ettiğine de dikkat çeken anne Altındağ şu ifadelere yer verdi;
“Kızım mezun olduğu okulun eski müdürünün sözlü ve değişik şekilde tacizlerine maruz kalmış. Kızım bana yaşadıklarını anlattıklarını şok olduk. Yaşananlarla ilgili olarak yargıya başvurduktan sonra okulda görev yapan öğretmenler ile bazı çocukların ifadelerine başvuruldu. Bu ifadelerin önemli bölümü Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu tarafından alındı. Alınan ifadelerin yer aldığı dosyanın henüz adli makamlara iletilmemiş olması adı tacizle anılan müdürün kollandığına ilişkin şüphelerimizi artırıyor.”

“KIZIM UZUN SÜREDİR PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYOR”

Kızının tacize uğradığını öne süren anne Yeliz Altındağ, kızının yaşadığı olaylar sırasında 13 yaşında olduğunu dile getirerek şu ifadelere yer verdi;
“Kızım o günden bu yana psikolojik tedavi görüyor. Kızım kendisini neredeyse toplumdan soyutladı. Onu topluma, yaşam sevincine yeniden bağlamak istiyoruz. Yaşam dolu olan kızımım bugün ruh hali iyi değil. Ben adalete güveniyorum. Kızıma bunu yapan kişinin cezasız kalmamasını istiyorum.”

Sabiha Nigar Kocaman

hakimiyetgazetes