Ankara Ulus Meydanı'nda toplanan atama bekleyen öğretmen adayları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a seslenerek 60 bin öğretmen ataması takviminin yayınlanmasını istedi. 

Yoğun güvenlik önlemleri altında toplanan öğretmen adayları aylardır atama takviminin açıklanmadığına vurgu yaparak yetkililerden bir an önce 60 bin öğretmen ataması takvimi duyurusunun gelmesini bekliyor.

Basın mensuplarının da destek verdiği basın açıklaması sosyal medyada da gündeme oturdu. İşte 60 bin öğretmen ataması için basın açıklaması yapan öğretmenlerin hashtagine atılan bazı twitler:

 İsimler farklı, şehirler farklı, branşlar farklı ancak hepimizin hikayesi aynı. 40 değil ,duyum değil, tahmin değil 60 Bin istiyoruz.   #ÖgrtUlusta60BinNerede

2019 puanıyla karma alımdn dolayı kendi bölümünde iyi bir sıralama yapmış olmasına rağmen atanamayan arkadaşlarımız 
2020 puanının tek yıl geçerli olması
138 bin açık 80 binden fazla ücretli öğretmn
Durum böyleykn 60 binden aşağı öğretmenleri memnun etmeyck
#ÖgrtUlusta60BinNerede

Bugün kalbimiz Ankaradaydı. Aylardır yürüttüğümüz mücadelemizi basın ekiplerine de dile getirdik. Atanmayan 550.000 öğretmen olarak 60.000 atama talep ediyoruz. 

#ÖgrtUlusta60BinNerede

Artık hakkımızı sahada arıyoruz ! Tüm gözler aylardır Maliye bakanlığından çıkacak 60 BİN atama müjdesinde.. Sy. @lutfielvan, muhteşem eğitim bütçemizle hakkımız olan bu atamayı vereceğinize inancımız tam..

#ÖgrtUlusta60BinNerede

Neden bu sayıyı vermemekte ısrar ediliyor anlamıyorum, bütçemiz 2012'de daha mı iyiydi de 50 bin küsür atama yapıldı. Bugün rekor bütçe diyorsanız 100 bine bile evet diyebilmeniz gerekir.

#ÖgrtUlusta60BinNerede

Öğretmen zekidir, çeviktir. 
Öğretmen azimlidir, hırslıdır.
Öğretmen her şeyden öte inanır. Çünkü öğrencileri yetiştirmek, geleceğe yön vermektir.

#ÖgrtUlusta60BinNerede