Kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan etüt, plan, proje, güzel sanatlar ve benzeri işlere ilişkin yarışmalarda görev alan veya konferanslara konuşmacı olarak katılan kamu görevlilerine ödenen ücretler de artış yapılıyor.

Yarışmalarda jüri üyesi veya raportör olarak görevlendirilen kamu görevlilerine ve konferans verecek kamu görevlilerine yapılan ödemelerin tavan tutarı her yıl merkezi yönetim bütçe kanunu ile belirlendiğinden, TBMM’de görüşülmekte olan 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinde de bu konuda belirlemeler yer alıyor.

Konferans veren kamu görevlilerine ödenen ücret artacak

Kanun Teklifi eki (K) Cetvelinde yer alan “Konferansa Ücreti” belirlemesinin mevcut haliyle kabul edilmesi durumunda, kamu görevlilerine 2021 yılında katılacakları her konferans için 32,90 TL’ye kadar ücret ödenebilecek. 2020 yılında konferans ücreti olarak halen en çok 31,00 TL ödeniyor.

2021 yılına ilişkin belirlemeye göre;

**657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca konferans verecek olanlara,

**Yükseköğretim kurumlarında, yönetim kurullarınca belirlenen öğretim programı dışında, konferans verecek olanlara,

**Milli Savunma Üniversitesi ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde (Sınıf okulları, özel ihtisas okulları, İstihbarat ve Dil Okulu, KBRN Okulu dahil) konferans verecek olanlara,

**Cezaevlerinde mahkûm ve tutuklulara ders müfredatı dışındaki konularda konferans verecek olanlara,

her bir konferans için en çok 32,90 TL tutarında ücret ödenebilecek.

Öte yandan, hizmet içi eğitim ve kurslar için ise ilgililere konferans ücreti ödenmeyecek.

Yarışmalarda görev alan memurlara ödenen ücret artacak

Kanun Teklifinin ilgili bölümünün mevcut haliyle kabul edilmesi durumunda, yürütecekleri her bir asil jüri üyeliği veya raportörlüğü görevi karşılığına Devlet memurlarına 2021 yılında "2.075 TL"ye kadar ücret ödenebilecek. 2020 yılında bu ücret halen 1.955 TL olabiliyor.

Bu çerçevede, kamu kurum ve kuruluşlarının etüt, plan, proje, güzel sanatlara ve benzeri işlere ilişkin olarak düzenleyecekleri yarışmalarda;

*Danışman jüri üyesi olarak görev alacaklara, jüri üyeleri için belirlenen tutarın yarısı kadar ücret ödenecek.

*Yedek jüri üyesi olarak ön ve soru-cevap toplantılarına katılacak olanlara, yedeği oldukları danışman jüri veya asil jüri üyeleri için belirlenen tutarın 1/4’ü kadar ücret ödenecek.

*Asil jüri üyesinin zorunlu nedenlerle çalışmalara devam edememesi durumunda kendisine yedek jüri üyesi ücreti, asil jüri üyesi yerine görev yapacak olan yedek jüri üyesine ise asil jüri üyesi ücreti ödenecek.

*Raportör yardımcısı olarak görev alacaklara, raportör olarak görev alanlara ödenen ücretin 1/5’i kadar ücret ödenecek.