Geçmiş zamanın mesleklerinden biri olan bekçilik artık günümüzde yenilikler kazanarak tekrar yapılmaya başladı. Uygun şartlara sahip olan bekçi olan vatandaşlar İŞKUR üzerinden başvuruda bulunacaklar. İŞKUR, bünyesinde bulunan kişiler arasından yeni bekçilerin alınacağını duyurdu. Yeni bekçiler özel ve devlet kurumlarında görev yapacaklar. Alınacak bekçiler 10 ilde görev yapacak. Bekçi olmak isteyenler için 10 ilde başvurular başladı İŞKUR’un yaptığı açıklamayla özel ve devlet kurumalarında çalışmak üzere yeni bekçilerin alınacağını duyurdu. Alınan bekçiler belirlenen 10 ilde göreve başlayacaklar.

O iller;

Erzurum

İzmir

Kayseri

Bursa

Tekirdağ

Konya

Ankara

Aydın

Kocaeli

İstanbul Bekçi olmak isteyenler için 10 ilde başvuru şartları nelerdir?

İŞKUR’un yaptığı 10 ilde bekçi alımı açıklamasından sonra başvuruda bulunmak isteyenler başvuru şartlarını araştırmaya başladı. Bekçi olmak için belirlenen şartlara sahip olanlar başvurularını gerçekleştirebilecekler. İşte o şartlar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak İlköğretim, lise, ön lisans ve lisans mezunu olmak ve eğer yurt dışında eğitim alındıysa denklik belgesine sahip olmak Reşit olmak Kadın ve erkeklerde bedensel bir engele sahip olmamak. (engeli olan adaylar için ayrıca şartlar ilan detaylarında bulunmaktadır.) Başvuru yapan adayların sağlık yönetmeliğine uygun olmaları, silah taşımaya engel olacak bir durumlarının olmaması ve yüz kızartıcı suçtan ceza almamış olmaları gerekir.

Bekçi olmak isteyenler için 10 ilde başvuru yapılacak firmalar hangileridir?

İŞKUR’ açıkladığı bekçi alımları aşağıda belirtilen firmalarda olacak; Natürel Mühendislik Madencilik İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi – Ankara Tan Çiftliği – Aydın Kurtsan Gıda Sanati Ticaret LTD. ŞTİ – Bursa Onur Döküm Dekorasyon Ticaret ve Sanayi LTD ŞTİ – İstanbul Doğuş Çay Ce Gıda – İzmir Simka Kağıt Sanayi – Kayseri Rüzgâr Vinç İşletmeleri Ve Proje Taşımacılığı Lojistik Hizmetleri – Kocaeli İS Dİ İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi – Samsun Can Sağlık Tesisleri İşletmeleri ve Ticaret Anonim Şirketi – Tekirdağ Tutanlar Motorlu Araçlar Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi – Tekirdağ Bekçi olmak isteyenler için 10 ilde başvuru nasıl yapılır? Bekçi adaylarının ilk olarak İŞKUR bünyesine kayıtlı olmaları şarttır.

Başvuru yapmak isteyen adaylar İŞKUR’un intenet sayfası üzerinden kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra bekçi alım ilanları sekmesinden başvurularını gerçekleştireceklerdir. Başvuru yapıldığı esnada kişi hangi firmada çalışmak istiyorsa o ilana başvurusunu yapmalıdır. Adaylar değerlendirildikten sonra ilgili kurumlarca karar için bilgilendirileceklerdir.