Kamudanhaber - Özel Haber


Alman yazar georg büchner'in fransız ihtilali'nden kırk beş-elli sene kadar sonra yazdığı 'dantons tod' (danton'un ölümü) isimli başarılı dramasında , Sezen DANTON’a  şu sözleri söyletir .

“ihtilal saturn gibidir, kendi evlatlarını yer" (orjinalini de söylemek isteri: "die revolution ist wie saturn, sie frit ihre eignen kinder")
Buradan hareketle , sendikacılık tarihinde Eğitimbirsen bu ülkede gerçek manada bir devrim gerçekleştirmiş ve tarihe not düşmüştür .

Şimdi sıra bu devrimi gerçekleştiren kendi öz evlatlarını yemeye mi gelmiştir .

Devrim önce kendi evlatlarını yer derken , devrim gerçekleştikten sonra devrimi yapanların en büyük korkusu , karşı devrimdir.

Bu korku ve güç zehirlenmesi sizi öyle bir yere getirirki , devrimi beraber yaptığınız arkadaşlarınızı önce ihanetle suçlarsınız sonra da onların idamını istersiniz .

Eğitimbirsen’in , idamını istediği il müdürü bu kez Sivas il müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ...

Ebubekir Sıddık SAVAŞÇI’nın il müdürlüğüne giden yolda en büyük desteği Eğitimbirsen vermiştir .

Hatta Eğitimbirsen’in İstanbul triosu Erol Ermiş , Talat Yavuz ve İdris Şekerci ( ETİ ) Sivas il müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı göreve başladıktan sonra Sivas iline hayırlı olsun ziyaretine gitmiş ve Altın suyuna batırılmış vazo hediye etmişlerdi .

Eğitimbirsen’in altın çocuğu mesajı verilerek bu aşağıdaki resimler sendika sayfalarından sayfa sayfa yayınlanmıştı.

Daha sonra Sivas İl müdürüne Kabe’den dua eden , Gittiği umrede bile il milli eğitim müdürünün ismini paylaşarak duasını yayınlayan Sivas Eğitimbirsen şube başkanını Halil İbrahim beyin dualarına il müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı , Facebook üzerinden teşekkür etmişti .

Sivas Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ile Eğitimbirsen arasında Kabe’ye bile yansıyan bu kutsal ittifak ve aşk sona erdi .

Eğitimbirsen genel başkanı Ali Yalçın , Sivas iline çıkartma yapıp okul müdürlerine üst perdeden konuşup üyelerinin gazını aldı .

Okul müdürlerine yanınızdayız mesajı verdi .

Eğitimbirsen’in İstanbul triosu her konuda görüş belirtirken , İstanbul’dan kankaları Sivas il müdürü Ebubekir bey hakkında yorum yapamadılar .

Neden mi ?

Altın suyuna batırılmış vazo resmî ve Ebubekir beye övgüler arşivde duruyor da ondan ...

Devrim önce kendi evlatlarını yer dedik ya ...

Sivas il müdürü ile Eğitimbirsen arasında yaşanan mücadele , Eğitimbirsen’in İstanbul triosu gerçekten zor duruma düştü ...

Ali Yalçın’da zor duruma düştü !

Ali Yalçın daha önce başarısız yöneticiler incelenmeli ve görevden alınmalı mesajıyla bir rapor yayınlamış ve Bakanlığa yönetici atama önerisi olarak sunmuştu .

Sivas il müdürü de Ali Yalçın’ı dinleyip başarısız  okul yöneticilerini görevden alınca kıyamet koptu ...

Devrimi yapan sendika , kendi evladına göz dikti .

Ebubekir Bey , Ali Yalçın’ın yönetici atama önerisini çok ciddiye alarak hata yapmıştır .

Ali YALÇIN, günün şartlarına göre konuşur .

Sendikacıdır...

Menfaat örgütünün lideridir.

Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atama yönetmenliğini değiştirmek isteyip mevcut yöneticilere de hamle yapacağı dönemde bu jargonu geliştirmiş ve şovunu yapmıştır .

Ali YALÇIN, yöneticiler denetlenmeli ve başarısız olanlar görevden alınmalı derken kendi üyelerini kastetmemiştir !!!!

Sivas Milli Eğitim Müdürü , Ali Yalçın’ın bu mesajını yanlış anlamıştır .

Son söz ; Sivas Milli Eğitim Müdürü , Eğitimbirsen’in hediye ettiği Altın suyuna batırılmış vazoyu ve Kabe’den yapılan duaları ne yapacak merak ediyoruz .