Koronavirüs nedeniyle dünyada binlerce kişi hayatını kaybederken, ülke ekonomileri de bu durumdan büyük zarar gördü. Tüm dünyada iş yerleri kapandı, çalışanlara izin verildi, işletmeler kapatıldı. Ekonomik olarak kötü etkilenen kişiler ise nakdi destek alabilmek için bankalardan kredi çekmeye başladı. Türkiye’nin önde gelen bankaları ise bu duruma kayıtsız kalmayarak çeşitli kredi paketlerini halkın kullanımına sundu. 3 bin TL kredi veren bankalar Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik zorluk çeken insan sayısı her gün artıyor. Yöneticiler, esnaflar, çalışanlar, emekliler ve daha birçok kesim salgın nedeniyle nakit sıkıntı çeken kişiler, bankalardan kredi çekmeye yöneliyor. Bankalar da bu süreçte farklı kredi paketleri hazırlayarak, kamuoyuna duyurdu. Düşük miktarlarda da kredi paketleri hazırlayan bankalar ise şu şekilde sıralanıyor;

1. AKBANK T.A.Ş.

2. ALTERNATİFBANK A.Ş.

3. ANADOLUBANK A.Ş.

4. ARAP TÜRK BANKASI A.Ş.

5. BANK MELLAT

6. BANK OF CHINA TURKEY A.Ş

7. BURGAN BANK A.Ş.

8. CITIBANK A.Ş.

9. DENİZBANK A.Ş.

10. DEUTSCHE BANK A.Ş.

11. FİBABANKA A.Ş

12. HABİB BANK LİMİTED

13. HSBC BANK A.Ş

14. ICBC TURKEY BANK A.Ş.

15. ING BANK A.Ş.

16. INTESA SANPAOLO S.P.A.

17. JP MORGAN CHASE BANK NATIONAL ASSOCIATION

18. MUFG BANK TURKEY A.Ş.

19. ODEA BANK A.Ş.

20. QNB FİNANSBANK A.Ş.

21. RABOBANK A.Ş.

22. SOCIETE GENERALE S.A.

23. ŞEKERBANK T.A.Ş.

24. T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş

25. TURKISH BANK A.Ş.

26. TURKLAND BANK A.Ş.

27. TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş.

28. TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş.

29. TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.

30. TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

31. TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.

32. YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş

Ziraat Bankası 3.000 lira kredi başvurusu Ziraat Bankası koronavirüs kapsamında kredi veren bankalar arasında en başta yer alıyor. Ziraat Bankası, 3 bin lira kredi için vatandaşlardan gelir belgesi talep etmektedir. Maaşını bu bankadan alan kişilerin kredi alması ise daha kolaydır.

Ziraat Bankası, %0,49 faiz oranı ile 36 ay vadeli kredi hizmeti sunmaktadır.

Garanti BBVA 3.000 lira kredi başvurusu Garanti BBVA, en hızlı kredi sunan bankalardan biridir. 3 bin liralık krediler, çok kısa bir süre içerisinde onaylanmaktadır. 3 bin lira kredi başvurusu için banka şubelerine gidebilir ya da e-banka hizmeti ile 60 ay vadeli krediden faydalanabilirsiniz. Ancak kredi puanı 1100 altında olan kişiler bu krediyi alamazlar.

ING Bank 3.000 lira kredi başvurusu ING Bank’tan düşük limitli kredi almak oldukça kolaydır. Banka şubelerinden ya da intenet bankacılığı üzerinden kredi başvurusu yapılabilmektedir.

HSBC Bank 3 bin lira kredi başvurusu HSBC Bank düşük limitli kredi veren bankalar arasında yer almaktadır. Gelir belgesinin ibraz edilmesi ve kredi notu şartının taşınması ile 60 ay vadeli 3 bin lira kredi almak mümkündür.