Gümüşhane'de, eski AK Partili Belediye Başkanı Ercan Çimen döneminde halktan toplanan paraların toplu konut projesi için değerlendirilmesi amacıyla Bitcoin'e yatırıldığı ve inşaatın gerçekleştirilmediği ortaya çıktı. MHP'li Başkan Vedat Soner Başer, geçmiş dönemle ilgili özellikle Bitcoin iddialarını ve belediyenin borcunu gördükten sonra Sayıştay denetimi istedi.

Ercan Çimen döneminde, belediye tarafından hayata geçirilmesi planlanan lüks Yaşam Evleri projesi için toplanan paraların bir kısmının Bitcoin'e yatırıldığı ve inşaatın gerçekleştirilmediği belirtildi. Gümsaş isimli belediye şirketinin yöneticisinin, paraların "değerlenmesi" amacıyla kripto para Bitcoin aldığı ifade edildi. Mağdurlar, paraların Bitcoin'e yatırılması nedeniyle inşaatın gerçekleştirilmediğini ve mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.

Sigaraya yine zam geldi! Fiyatlar 72 liraya dayandı... Sigaraya yine zam geldi! Fiyatlar 72 liraya dayandı...

Özellikle "Yaşam Evleri" adı verilen lüks konut projesinin tam köşesinde yer alan tarihi Morduk (Yeni) Camii'nin yıkıldığı ancak yerine yeni bir cami projesinin hayata geçirilmediği belirtildi. Bu durumun mağdurlar tarafından protesto edildiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında şikayetlerin iletilerek dikkat çekildiği ifade edildi.

Ayrıca, Ercan Çimen döneminde belediyeye ait bir arsanın niteliğinin değiştirilerek akaryakıt istasyonuna çevrildiği iddiasının da araştırıldığı belirtildi.

MHP'li Başkan Vedat Soner Başer, seçimlerin ardından yaşanan bu gelişmelerin üzerine Gümüşhane Valiliğine resmi bir yazı göndererek Sayıştay denetimi talebinde bulundu. Bu talep, geçmiş dönemdeki mali işlemlerin incelenmesi amacıyla yapılmıştır.

Gümüşhane'de yaşanan bu skandalın ardından kamuoyu, Sayıştay denetimi sonucunda nasıl bir yol izleneceğini merakla beklemektedir.