Altın fiyatlarında geçtiğimi ayda yukarı yönlü bir ivme söz konusuydu. 2024 yılında Fed'in faiz indirimi yapacağının beklentisi ons altın fiyatına da yansıdı. Ons altın 2300 dolara ulaşarak yeni rekorunu tamamladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları için çarpıcı analizler yaptı.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar

İSLAM MEMİŞ'TEN ALIM SEVİYESİ UYARISI
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ons altının 2300 dolar ile tathi rekorunu kırmasının ardından önemli altın değerlendirmeleri yaparak 2024 yılı için beklentilerini sıraladı.

"Yılın ilk çeyreğinde altın fiyatları yükseliş seyrini korudu. Tabi ki bu yükselişlerde ons altın ve gram altın tarafında merkez bankalarının faiz politikaları, jeopolitik gerilimler etkili oldu.

'ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA YENİ ZİRVELERİ TEST EDECEK'
Hem ons altın hem gram altın her ay yeni bir rekora imza atarak ilk çeyreğini tamamladı. Bugün tarihi zirve olarak adlandırdığımız ama önümüzdeki aylarda yeni zirvelerini test edecek olan ons altın var karşımızda. 2300 dolar rekor seviyesine kadar yükseldi.

2350 dolar seviyesi bu yıl beklentimizdi zaten. Bu yükselişler bizim için sürpriz değil. 2350 dolar seviyesi kırılırsa yukarıda 2500 dolar seviyesi var. 2500 dolar seviyesi bu yıl görülebilir. Dolayısıyla altın fiyatları tarafındaki yükseliş eğiliminin süreceğini söyleyebilirim.

'2548 SEVİYESİYLE TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRDI'
İçeride gram altın hem dolardan hem ons tarafından destek görmeye devam ediyor. Geçen ay gram altın 2548 TL seviyesine kadar yükselerek tüm zamanların rekorunu kırdı.

"ALTIN İÇİN HER DÜŞÜ BİR ALIM FIRSATI" 
Bugün 2410 TL. Yani bir gerileme yaşandı. Çünkü dolar kuru gerilediği için gram altın geriledi. Kısa vadede dolar tarafında nisan ayında daha sakin bir piyasa bekliyorum. Bu nedenle altın için her düşüş bir alım fırsatı. Özellikle nisan ayında 2350-2400 TL aralığı önemli. Bu bant aralığı bir alım fırsatı. Mayıs ayı itibariyle tekrar bir yükseliş trendinde olacak bir altın piyasası bizi bekliyor.

3500 TL ÖNGÖRÜSÜ DE VAR
Her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendirmek lazım. Bu yıl hedefimiz 3000 TL devamında da 3500 TL seviyesi öngörümü hala koruyorum. Kısa vadede bir baskılanma söz konusu. Nisan ayında alım fırsatı sürecidir. Altın satılmaz altın alınır. Altın fiyatlarının gidecek daha yolu var."