Altın fiyatlarında meydana gelen inişli çıkışlı grafik vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Altın fiyatları bugün paylaşılacak olan kritik Fed kararı öncesinde günde kararsız bir yönden başlangıç yaptı. Peki altında yeni beklenti ne? 

Konu hakkında dikkat çeken açıklamlar yapan Ata Yatırım Portföy Yönetim Direktörü Samet Zağlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"FED’in, faizleri sabit bırakmasına hemen hemen kesin gözüyle bakılıyor. Karar sonrası Powell’ın yapacağı açıklamalar altın fiyatlarının yönü konusunda belirleyici olacak; her halükarda altın’da hareketli bir gün yaşayacağımızı düşünüyorum.


Son gelen yüksek enflasyon verilerinin etkisiyle FED beklenenden daha şahin bir tavır gösterirse altın’da bir miktar düzeltme hareketi görebiliriz.

GRAM ALTIN DA BEKLENEN SEVİYE NEDİR?

Gram altın’da kısa süreli düzeltmeler görülse de genel trendin son birkaç aydır yukarı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz, bunun devam edeceğini düşünüyorum. 2280 ve 2350 TL seviyeleri takip edilebilir.



BORSADAKİ DURUMUN ANA SEBEBİ NEDİR?

Sene başından beri BIST’te gördüğümüz yüksek getirilerle birlikte global piyasalardan pozitif ayrıştık, son günlerdeki satışları seçim öncesi ‘riskten kaçış’ hareketi olarak yorumlayabiliriz.

Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı

PERŞEMBE GÜNÜ TCMB KRİTİK FAİZ KARARINI PAYLAŞACAK. TAHMİNLER NE YÖNDE?

TCMB’den herhangi bir faiz değişikliği beklemiyorum." şeklinde konuştu.