İstanbul’daki Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’nde ameliyathane asansörünün boşluğa düşmesi üzerine hastane içinde büyük panik yaşandı. -1 kata götürülen kanser hastası ile birlikte asansörde bulunan toplam 8 kişi, yaklaşık 45 dakika boyunca mahsur kaldı.
Olayda hastanın yanı sıra iki doktor, bir hasta bakıcı ve hasta yakınlarının da asansörde olduğu bildirildi.
Asansör Katlar Arasında Sıkıştı
Hasta yakınlarının aktardığına göre, sedye ile asansöre alınan hasta önce 8. kata, ardından 5. kata taşındı ancak kapılar açılmadı. Daha sonra asansör hızla aşağı inerken ani bir düşüş yaşandı ve kabin katlar arasında sıkıştı.
Asansörde bulunan bir doktorun hastane teknik servisine haber verdiği, ancak motor bölümündeki arıza nedeniyle ekiplerin müdahalede geciktiği ifade edildi.
45 Dakikalık Bekleyiş Sonunda Kapılar Açıldı
Yaklaşık 20 dakika boyunca müdahale edilmeyen asansör, çağrılan teknik ekiplerin incelemesinin ardından 45 dakika sonra elektrik teknisyeni tarafından kapıları aralanarak açılabildi. Kabinde bulunan kişiler, kapı aralığından tırmanarak dışarı çıktı.
Ardından olay yerine gelen itfaiye ekibi, kanser hastasını sedye ile güvenli şekilde dışarı aldı.
“Ameliyatlı Hasta Olsaydı Risk Daha Büyük Olabilirdi”
Olayı anlatan hasta yakını, ameliyathane asansörü olarak kullanılan kabinde ağır hastaların taşındığını hatırlatarak, yaşanan arızanın ciddi risk taşıdığını belirtti. Yakını, “Asansörde ameliyatlı bir hasta olabilirdi, hayati tehlike büyük olurdu” sözleriyle tepki gösterdi.




