Terörle mücadeleden emeklilikte yaşa takılanlara, asgari ücretten ekonomiye yönelik pek çok konunun ele alındığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı.


Kabine toplantısında milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren EYT, memur ve emekliye yönelik çalışmalar ile asgari ücret ele alınacak nokta terörle mücadele ile sınır ötesi operasyonlarda kabinenin diğer başlıkları.


Cumhurbaşkanlığı Kabilesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren soruların cevabı açısından gözler yeniden kabine toplantısına çevrildi.

Ekonomiyi, Ana Gündem Maddesini Oluşturuyor


Kabine toplantısında ana gündem maddesini ekonomi oluşturuyor. Kabine, çalışma hayatına yönelik pek çok yasal düzenlemeyi kapsayan hususlar ile gündeme gelecek.


Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)

Emeklilikte Yaşa Takılanlar çalışmasında takvim işlemeye devam ediyor. Merak edilen hususlar arasında genel itibariyle emeklilik amacıyla yaş koşulunun getirilip getirilmeyeceği de tartışılıyor. Düzenlemenin ay sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilmesi beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kabine toplantısına katıldı.

Asgari Ücret
2023 senesinde uygulanacak asgari ücretin ne kadar olacağı ile ilgili tartışmalar devam ederken, asgari ücret tespit etme komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirmiş ve ikinci toplantısını yapmak amacıyla 14 Aralık tarihinde bir araya gelmeye karar verdi. 

Buna göre kabine toplantısında ana gündemde milyonlarca vatandaşın hayatını yakından ilgilendiren asgari ücret rakamını ne kadar olacağı ile ilgili detaylar da konuşulacak.

Askeri Operasyonlar ve Terörle Mücadele

Terörle mücadele kapsamında Suriye ile Irak’ın kuzeyine ilişkin bir askeri operasyon düzenlenmesine yönelik son durum ele alınacak. Terörle mücadele, kabine toplantısının en önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.