Tükiye İşçi Partisi'nin (TİP) Gökhan Zan'a ilişkin gündeme gelen ses kayıtlarıyla ilgili yapılan inceleme sonuçları açıklandı. TİP Genel Merkezi'nin isteği üzerine gerçekleştirilen detaylı analizde, WhatsApp aracılığıyla gönderilen iki video görüşme incelendi.

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı

Adli bilişim uzmanları tarafından gerçekleştirilen bu inceleme, videoların teknik özellikleri, içerikleri ve olası manipülasyonlarını değerlendirdi.

Sonuç raporuna göre, videoların orijinalliği korundu ve herhangi bir kesinti veya manipülasyon izine rastlanmadı. Ayrıca, videolardaki konuşmaların yazılı metin haline dökülmesi incelendi ve doğal bir ritim ve tonlama taşıdığı, manipülasyon bulgusuna rastlanmadığı belirtildi. Ancak, rapor doğrudan siyasi içeriklere veya tehdit unsurlarına yönelik yorum yapmadı; analiz, sadece teknik verilere odaklandı.

Raporda ayrıca, WhatsApp üzerinden gönderilen videoların EXIF bilgilerinin uygulama tarafından silindiği vurgulandı. Bağımsız adli bilişim ve siber güvenlik uzmanları tarafından hazırlanan rapora buradan ulaşabilirsiniz. Bu sonuçlar, gündemdeki tartışmaları ve TİP'nin önümüzdeki adımlarını etkileyebilir.

Rapor:1711445131063 Tip Uzman Mutalaasi