Müfredat değişti! Peki, matematik dersleri artık nasıl olacak? Detaylar netleşti... Müfredat değişti! Peki, matematik dersleri artık nasıl olacak? Detaylar netleşti...

Sağlık Bakanlığı tarafından GSS kapsamındaki vatandaşları sevindirecek bir karar alındı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, GSS'li olup prim borcu bulunan vatandaşlar, 31 Aralık 2024 tarihine kadar Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edebilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, GSS kapsamında olan vatandaşların, prim borcu olsa dahi devlet hastanelerinden ve üniversite hastanelerinden sağlık hizmeti alabileceklerini belirtti. Bu kararın, GSS'li vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini güvence altına aldığına vurgu yaptı.

Açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı çerçevesinde, GSS kapsamındaki vatandaşların, sağlık hizmetlerinden yararlanma haklarının 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldığı bilgisi verildi. Bu kararla birlikte, prim borcu olan vatandaşlar, devletin sağlık tesislerinden herhangi bir kısıtlama olmadan faydalanabilecek.

Genel sağlık sigortası borç sorgulama ve ödeme işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumu'nun online tahsilat sitesi olan onlinetahsilat.sgk.gov.tr üzerinden gerçekleştirebilecek olan vatandaşlar, böylece prim durumlarını kontrol edip ödemelerini düzenleyebilecekler.