Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda yapılan yeni atamalarla birlikte Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne Veli Ozan Çakır, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ise Enes Efendioğlu getirildi.

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne, Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Veli Ozan Çakır atanırken, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ise Enes Efendioğlu'nun getirildiği açıklandı.

Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti

Veli Ozan Çakır, Marmara Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında lisans eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamlamıştır. 2018 yılında spor bilimleri temel alanında "doçent" unvanını alan Çakır, Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanlığı'nı da yürütmektedir.

Diğer yandan Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne atanan Enes Efendioğlu, lisans eğitimini Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlamış ve doktora düzeyinde çalışmalarını Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Enstitüsü'nde gerçekleştirmiştir. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda çeşitli görevler üstlenen Efendioğlu, aynı zamanda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Türkiye'yi temsil eden ve FORBES dergisi tarafından en başarılı 30 genç arasında gösterilen bir isimdir.

Enes Efendioğlu'nun Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne atanmasıyla birlikte, Türkiye ilk kez Avrupa Gençlik Yönlendirme Komitesi'nde (CDEJ) yönetim kurulu üyeliği seviyesinde temsil edilmiş oldu.