Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kabine Toplantısı sonrasında evlilik kredisi ve Aile ve Gençlik Fonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Evlilik kredisi ilk önce pilot bölgede başlayacak, daha sonra tüm Türkiye'de yaygınlaşacak" dedi. Aile ve Gençlik Fonu'nun da deprem bölgesinden başlayarak tüm Türkiye'ye yayılacağını belirtti.

Adalet Bakanlığı, nakil duyurusu yayımladı Adalet Bakanlığı, nakil duyurusu yayımladı

Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda özellikle gençlere yönelik 150 bin TL tutarındaki evlilik kredisine vurgu yaptı. Bu kredinin iki yıl geri ödemesiz ve toplamda dört yıl süreyle kullanılabileceğini ifade etti. Ayrıca, fonların artması ve imkanların genişlemesi durumunda ilerleyen dönemlerde yeni desteklerin de söz konusu olabileceğini ekledi.

Cevdet Yılmaz, konuşmasında ikinci ve üçüncü ev alımında krediye erişimin zorlaştığını hatırlatarak, "İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Konut sahipliği meselesini sadece kredi odaklı değil, aynı zamanda konut arzıyla birlikte düşünmek lazım. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor" şeklinde ifadeler kullandı.