Yakın zamanda TBMM'ye sunulacak olan kanun teklifi ile Aile ve Gençlik Bankası'nın kuruluşu gündeme geldi. Bu banka, madenlerden elde edilecek gelirlerle finanse edilecek Aile Gençlik Fonu aracılığıyla genç girişimcilere finansman sağlayacak.

E-devlet üzerinden başvurular başlıyor

Genç girişimcilere sunulacak olan faizsiz kredi için başvurular, E-devlet kapısı üzerinden alınacak. Kasım ayında başlayacak olan başvurular, ilk olarak deprem bölgelerindeki iller için açılacak ve daha sonra 2024 yılında diğer iller için de genişletilecek. Kredi, gençlerin işlerini kurmaları ve işlerini iki yıl içinde oturtmaları adına 150 bin TL'ye kadar finansman sağlayacak.

Feyza Altun'a Hapis Cezası! Pişmanlık Göstermediğini Söyleyince İndirim Uygulanmadı Feyza Altun'a Hapis Cezası! Pişmanlık Göstermediğini Söyleyince İndirim Uygulanmadı

Kredi detayları

Kredi, 2 yıl geri ödemesiz ve 5 yıl vadeli olacak şekilde tasarlandı. İki yılın ardından gençler, aylık 4 bin 167 TL ödeme yaparak toplamda 150 bin TL'yi 36 ay içinde geri ödeyecekler. Ayrıca, krediyi kullanacak gençler 30 yaşından küçük ise, 1 yıllık sigorta primleri de devlet tarafından karşılanacak.

Gençlerin iş kurma hayalleri

Söz konusu kredi ile gençler, kendi işlerini kurabilecek ve işyerlerinin önemli eksiklerini tamamlayabilecekler. İki yıl içinde işlerini oturtacak genç girişimciler, daha sonra kredi geri ödemelerine başlayacak. 

Başvuru süreci ve gelecek planlar

Başvuruların E-devlet kapısı üzerinden yapılacak olması, gençlerin bu fırsata kolayca erişim sağlamasına olanak tanıyor. Kasım ayında başlaması beklenen başvuruların, deprem bölgesindeki iller için ilk olarak açılacağı ve 2024 yılında diğer iller için de genişletileceği belirtildi.