Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda gençlere, evleneceklere seslenerek Evlenecek gençlere destek verileceğini söylemti Erdoğan, “Gençler, evliliğe karşı durmak yok. Siz bu LGBT’cilere bakmayın. Bu CHP LGBT’ci, İyi Parti LGBT’ci, HDP LGBT’ci. Cumhur İttifakı, kutsal ailesiyle bu yolda yürüyor” ifadelerini kullanmıştı.

Evlenecek gençlere ve iş kuracak gençlere seçimden sonra faizsiz kredi desteğinin verileceğini, bunun için aile ve gençlik bankasının kurulacağını söyleyen Erdoğan, “Bunun yanında girişimci gençlerimizin de yanında olacağız. Gençlerimizin bu noktada gönül huzuruyla yuvalarını kurabilmeleri için 2 yılı ödemesiz, 48 ay vadeli, 150 bin lira faizsiz kredi vererek evliliklerini teşvik edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Üniversiteye yeni başlayacak gençlere bir kez vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alabilme fırsatı sunulacağını söyleyen Erdoğan, “Üniversiteye yeni başlayan gençlerimize bir kez vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alma hakkı tanıyoruz. Ailenin huzurunun önemli bir unsuru olarak gördüğümüz istihdamı güçlendirmek için her haneden en az bir kişinin işe girmesini sağlayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Tunç'tan yeni infaz sistemine dair açıklama: Cezasızlık algısı kalkacak Bakan Tunç'tan yeni infaz sistemine dair açıklama: Cezasızlık algısı kalkacak

 Erdoğan'ın açıkladığı Aile ve Gençlik Bankası'na ilişkin ayrıntılar netleşmeye başladı. Banka aracılığıyla ilk olarak yeni evlenecek gençlere iki yıl ödemesiz 150 bin liralık faizsiz kredi sağlanacak. Yasa teklifinin önümüzdeki hafta Meclis'e gelmesi bekleniyor. Başvuruların e devletten yapılacağı biliniyor ama yaş sınırıyla ilgili net bilgi yok.

Kurulacak olan Aile ve Gençlik Bankası, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan temsilciler tarafından oluşturulacak ve fon gibi çalışacak. Maden, doğalgaz ve petrol gelirlerindeki devlet payının bir bölümü Aile ve Gençlik Bankası fonuna aktarılacak. Hayata geçirilecek projelere göre ise fona aktarılan pay yükseltilecek.