Bursa merkezli gerçekleştirilen bir operasyonda, genç kızları yüksek gelirli iş vaadiyle kandıran ve fuhşa zorlayan bir şebeke çökertildi. Operasyonun adı "Katalog1" olarak belirlendi ve 17 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 4'ü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 22 kadın kurtarıldı.

ÇAYKUR 1072 işçi alacak. Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak? ÇAYKUR 1072 işçi alacak. Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği'nin yürüttüğü çalışma sonucunda, genç kızları lüks eğlence mekanlarına götürerek yüksek gelirli iş vaadiyle kandıran ve çektikleri fotoğrafları katalog haline dönüştürüp müşteri bulma amacıyla fuhşa zorlayan bir şebeke tespit edildi.

Teknik ve fiziki takip sonucunda cuma günü gerçekleştirilen operasyonla 17 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon Bursa merkezli olmak üzere Ankara ve Sivas'ta da yapıldı. Operasyonlar sonucunda fuhşa zorlanan 4'ü yabancı uyruklu toplam 22 kadın kurtarıldı.

Şüphelilerin ev ve apart dairelerinde yapılan aramalarda ise ruhsatsız 4 tabanca, 1 pompalı tüfek, 180 uyuşturucu hap, 20 cep telefonu, 2 laptop, 4 kadına ait pasaport, 30 bin lira ve fuhuştan elde edilen paranın kaydedildiği bir defter ele geçirildi. Diğer illerde yakalanan şüpheliler Bursa'ya getirildi.

Operasyon sırasında elde edilen bilgilere göre, şebeke üyelerinin telefon görüşmelerinde polise yakalanmamak için müşteri buldukları kadınları yönlendirmek amacıyla "Konum var, Konuma gideceğiz" gibi şifreli mesajlar kullandığı belirlendi.

Şüphelilerin sorguları Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'nde devam etmektedir.