AK Parti İle CHP Arasında Sıkı Yarış Devam Ediyor! Son Anketin Sonuçları Açıklandı AK Parti İle CHP Arasında Sıkı Yarış Devam Ediyor! Son Anketin Sonuçları Açıklandı

Gelir İdaresi Başkanlığı, ek motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Açıklamada, ek MTV'nin 2023 yılı birinci taksidinin bugün sonuna kadar ödenmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi tarafından bu vergiyle ilgili henüz bir karar verilmediği açıkladı.

Açıklamada, ek MTV'nin deprem felaketinin yol açtığı zararların telafisinde kullanılmak üzere ihdas edilen yeni bir vergi olduğu ve Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiği yönünde yanlış haberlerin dolaştığına dikkat çekildi. Gerçekte, bu vergiyle ilgili mahkeme kararı henüz çıkmamıştır.

Mükellefler, ödeme süresi içinde ödemelerini yapmaları gerektiği konusunda uyarıldı ve gerçek dışı haberlere itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, ek MTV'nin birinci taksitinin ödeme süresinin uzatıldığı ve bu sürenin bugün sona ereceği hatırlatıldı.