Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanarak 6 Eylül 2019'da mahkumiyetine karar verilen davanın temyiz incelemesini tamamladı.

Daire, Kaftancıoğlu'na "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret"ten verilen 1 yıl 6 ay 20 gün ile "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak"tan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezalarını kanunda öngörülen suç tiplerine uyduğu gerekçesiyle onadı. Kaftancıoğlu'na, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan verilen 2 yıl 4 ay hapis cezası ise 1 yıl 9 ay olarak düzeltilerek onandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay'ın kararı sonrasında sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunarak milletvekillerine 'İstanbul il başkanlığı binasına gelin' çağırısında bulundu.

Kaftancıoğlu hakkında alınan karar siyaset dünyasında tepkilere neden oldu.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı paylaşımda Kaftancıoğlu hakkında alınan kararı "demokrasiye vurulmuş bir darbe" olarak tanuımladı.

GELECEK PARTİSİ SÖZCÜSÜ ÖZCAN: DEMOKRASİYE VURULMUŞ BİR DARBE

Özcan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"CHP İstanbul İl Başkanı Sn.Kaftancıoğlu hakkında verilen siyaset yasağını da içeren hüküm demokrasimize vurulmuş açık bir darbedir.

80’lerin ve 90’ların vesayet rejiminin siyasi yasaklarının mağduru olmuş bu iktidarın her türlü demokratik değeri inkar ederek ülkemizi siyasi yasaklarla anılır hale getirmesi utanılacak bir durumdur. Tam demokrasi, tam ifade hürriyeti ve amasız insan hakları mücadelemiz devam edecek"