Ev ve iş yeri kiraları ne kadar artacak? İşte yeni oranlar Ev ve iş yeri kiraları ne kadar artacak? İşte yeni oranlar

Seçimlerin kaybedilmesinin ardından muhalefet cephesinde başlayan tartışmalara, yeni bir soluk eklendi. Seçimlere CHP listelerinden girmesiyle eleştirilerin hedefine yerleştirilen Gelecek Partisi'nden çok konuşulacak sözler geldi.

 Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, muhalefet olarak ağır bir yenilgi aldıklarını söylerken seçimin eşit şartlarda geçmediğini öne sürdü.

Masanın sahada gerekli sinerjeyi oluşturamadığını söyleyen Özcan, ortakları tarafından kendilerine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Mevcut siyasi konjoktürün ittifakları mecbur kıldığını söyleyen Serkan Özcan, şu ifadeleri kaydetti:

 "Hepimiz bir önceki seçimde alınan sonuçları da seçimden önce yapılan anketleri de biliyoruz. Bu sonuçlara bakınca altılı masanın beklenen sinerjiyi yaratamadığını görmek hiç de zor değil. Gerçek bu kadar açıkken bu sürece oy anlamında çok önemli katkılar vermiş olduğumuzu iddia ederek doğru bir yere varmamız da mümkün değil. Evet şartlar eşit değildi, ciddi bir dezenformasyon vardı, devlet gücü açıkça iktidar için kullanıldı. Hepsi kabul. Ancak bu bizlerin muhalefet olarak ağır bir mağlubiyet aldığımız gerçeğini değiştirmiyor" dedi. 

"RENCİDE ETMEMEYE ÖZEN GÖSTERELİM"

"Bu tür bence adaletli olmayan analiz ve söylemler özellikle bu süreçte büyük fedakarlıklarda bulunan siyasi partileri ve kitlelerini sadece daha fazla rahatsız eder. Unutmayalım ki ne ilk ne de son kez bir ortaklaşma yaşadık. Bu sistem olduğu sürece ittifaklar kurmaya, asgari bir demokrasi perspektifi yakalayabilmek için birliğe ihtiyacımız olacak. Önemli fedakarlıklarda bulunan ortaklarımızı daha fazla rencide etmemeye özen gösterelim. O nedenle lütfen süreci değerlendirirken; makulü söylemeye, masaya katkımıza ilişkin samimi bir özeleştiri yapmaya, önemli fedakarlıklarda bulunan ortaklarımızı daha fazla rencide etmemeye özen gösterelim. Ayrıca doğru bir tahlil, gerçek bir değişimin ve yenilenmenin de önünü açabilir."