İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Elon Musk'ı İletişim Bakanlığı ile gerçekleştirdiği önemli bir anlaşma nedeniyle tebrik etti. Bakan Karhi, yaptığı açıklamada, Starlink uydu internet sisteminin İsrail genelinde ve özellikle Gazze Şeridi'nde resmi onay almadan faaliyet gösteremeyeceğine dair bir vurgu yaptı. Bu önemli kısıtlamanın, özellikle Hamas'a karşı yürütülen mücadelede hayati bir rol oynadığını belirtti.

Ekmeğe Büyük Zam! Ticaret Odası Yeni Ekmek Fiyatlarını İlan Etti Ekmeğe Büyük Zam! Ticaret Odası Yeni Ekmek Fiyatlarını İlan Etti

Elon Musk ise şu ana kadar konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmış değil. Önceki günlerde İsrail, Elon Musk'un sahibi olduğu SpaceX şirketiyle uydu internet sistemi Starlink kullanımı konusunda görüşmelere başladıklarını duyurmuştu. Gazze Şeridi'nde meydana gelen iletişim kesintisinin ardından, X sosyal medya platformunda birçok kullanıcı, insani yardım koordinasyonu için Starlink'in hizmete sunulmasını talep etmişti.

Musk, bu talepler üzerine 28 Ekim'de yaptığı açıklamada, Starlink'in Gazze Şeridi'nde tanınmış uluslararası yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını belirtmişti. Ancak İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi Elon Musk'ın bu girişimine tepki göstererek, Gazze'de internet sağlama çabalarına karşı çıkacaklarını ifade etmişti.