Seçimlerin ardından verdiği 'değişim' mesajıyla dikkatleri üzerine çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bundan sonrası için izleyeceği yol haritasına dair edindiği kulis bilgilerini paylaşan İsmail Saymaz, İmamoğlu'nun manifesto hazırlama aşamasında olduğunu söyledi. 

Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil

Sözcü'deki köşesinde edindiği kulis bilgilerini paylaşan İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu'nun geri çekilmeyeceğinin artık malum olduğunu, şartların İmamoğlu'na aday olmaktan başka bir çare bırakmadığını belirtti:

“İmamoğlu ve yakın çalışma ekibi, Kurban Bayramı sonrasına hazırlanıyor. Değişim manifestosu hazırlandıktan sonra İmamoğlu, CHP'li siyasetçilerle, il başkanlarıyla ve partililerle bir araya gelecek. Manifestosunu topluma açacak. Sonra siyasi kadrosunu ilan edecek. Bu kadro ilçe ve il kongrelerinde gerekirse liste çıkaracak.

İmamoğlu, dün ‘Adayım’ demedi. Ancak akıbeti o da görüyor. Kılıçdaroğlu'nun geri çekilmeyeceği artık anlaşıldığına göre şartlar İmamoğlu'na aday olmaktan başka bir imkan bırakmıyor.”