Galatasaray Futbol Kulübü, Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında yaşanan tartışmalı penaltı kararına yönelik tepkisini sürdürüyor. Sarı-kırmızılı ekip, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve kurullarını istifaya çağırdı.

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçın uzatma dakikalarında yaşanan ve tartışmalara neden olan penaltı kararı sonrasında Galatasaray, sosyal medya hesaplarından sert bir tepki gösterdi. Kulübün resmi hesaplarından yapılan paylaşımda, "Bu pozisyonda el yok, sizin o kirli elleriniz var! Utanmazlar!" ifadelerine yer verildi.

31. Dönem POMEM sınav yerleri ve tarihleri açıklandı 31. Dönem POMEM sınav yerleri ve tarihleri açıklandı

Ayrıca Galatasaray, daha sonra bir açıklama yaparak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi istifaya davet etti. Yapılan açıklamada, Büyükekşi ve yönetiminin adaletten uzak tutumlarıyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Her türlü tehdide boyun eğen, adaletten yana zerre tavır koymayıp koltuğunu kaybetmemek için kendi kaygılarının esiri olup toplumun bölünmesine neden olan, korkularından dolayı bir takımı şampiyon yapıp mevkisini sağlama almaya çalışan, yapılan bütün adaletsizliklere, popülizme ve sosyal medya terörüne karşı sessizliğe bürünen, hiçbir konuda dirayet gösteremeyen, kendi yönetim kurulu üyelerine, hakemlerine dahi sahip çıkamayan, aldığı/alamadığı kararlarla Türk futbolunu sorunlar yumağı haline getiren, tarihin en kötü TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin tüm kurullarıyla birlikte derhal istifa etmesini bekliyoruz."