Galata Kulesi, depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle bugünden itibaren 1 ay boyunca ziyarete kapalı olacak. Geçen yıl kasımda başlayan ve 8. kat çatı onarımıyla birlikte devam eden restorasyon süreci kapsamında, yapı üzerinde çeşitli önlemler alınacak.

Restorasyon kapsamında Galata Kulesi'nin aleminin konservasyonu tamamlandı ve yerine yerleştirildi. Beden duvarlarında ve zemininde jeoradar çalışmaları gerçekleştirilerek yapıya ilişkin detaylı tespitler yapıldı. Bu tespitler doğrultusunda, kulenin dış cephesinde gerekli onarımlar gerçekleştirilecek.

Özel’den Kobani Davası'na ilişkin ilk açıklama: 'Bu dava siyasi bir dava' Özel’den Kobani Davası'na ilişkin ilk açıklama: 'Bu dava siyasi bir dava'

Restorasyon sürecinde özellikle önem verilen konulardan biri de kuş yuvaları oldu. Galata Kulesi'nin beden duvarlarında bulunan yaklaşık 400 göçmen kuş yuvasına zarar verilmemesi için özel önlemler alınacak. Tüm uygulamalar, kuş yuvaları ve ebabil kuşlarının göç mevsimi gözetilecek.

Galata Kulesi, İstanbul'un siluetinin önemli yapılarından biri olarak 2013 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilmişti. Restorasyon çalışmalarının nisan ayında tamamlanması planlanıyor.