Fransız Le Point dergisi, bugün sitesinde yayımladığı makalede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye'nin son dönemde bölgesel etkinliğine değindi.

Cumhuriyetin 100. yılı olan 29 Ekim'de Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlayacak çok şeyi olacağını bahsederek başlayan yazıda Dağlık Karabağ ile ilgili :

"Dağlık Karabağ'daki Ermenilerin teslim olması, Türkiye'nin milliyetçi bölgesel hakimiyet projesine giden yolda yalnızca bir adımdır."  yorumu yapıldı. 

 "Ankara'nın hakimiyet kurma ve bölgeyi yeniden şekillendirme arzusu büyük bir hızla ilerliyor." ifadesi de yazıda yer alırken Türkiye için "Kafkasya'dan Kıbrıs'a, Libya'dan Balkanlar'a kadar kral piyonlarını ilerletiyor." denildi. 

Yazıda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın 8 Ağustos tarihinde yaptığı konuşmayı "Türkiye 'tamamen bağımsız, etkili ve etkili, uluslararası gündemi belirleyen bir aktör' olmayı hedefliyor." diye değerlendirdi.

Bakan Şimşek Rezevlerdeki Artış Miktarını Açıkladı! 'Ekonomide Güven Artıyor' Bakan Şimşek Rezevlerdeki Artış Miktarını Açıkladı! 'Ekonomide Güven Artıyor'

Fransız Le Point dergisinin yyımladığı yazının işte çevirisi:

"Cumhuriyetin 100. yılı olan 29 Ekim'de Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlayacak çok şeyi olacak. Geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan başkanlık seçimiyle desteklenen gücü her zamankinden daha otokratik. Eski laik cumhuriyeti siyasal İslam'ın mükemmel bir örneğine dönüştürme tutkusu geri dönülemez görünüyor. Bölgeyi yeniden şekillendirme, Ankara hakimiyetini kurma arzusu büyük bir hızla ilerliyor. Kafkasya'dan Kıbrıs'a, Libya'dan Balkanlar'a kadar kral piyonlarını ilerletiyor. “Türkiye Yüzyılı”nın gelişini ilan etti. Dışişleri Bakanı olan gizli servisin eski başkanı Hakan Fidan, 8 Ağustos'ta yumuşak bir dille şunu itiraf etti: Türkiye "tamamen bağımsız, etkili ve etkili, uluslararası gündemi belirleyen bir aktör" olmayı hedefliyor..."

0x0-fransiz-basininda-turkiye-yuzyili-endisesi-erdoganin-zafer-yuruyusunu-kim-durduracak-1695729774917