Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, “Lig sona erdiğinde, mevcut tescil şeklinin kabul edilmesini istemeyeceğiz. Resmi bir başvuruda bulunacağız." ifadelerini kullandı. Ayrıca, Beşiktaş'ın yönetiminin daha önce FIFA ve UEFA'ya başvurmayı düşündüğü ve şampiyonluk kutlaması yapma kararı aldığı söylentileri sosyal medyada dolaşıyor.

Siyah beyazlılar, "TFF, Gaziantep ve Hatay'ın tüm maçlarını geçersiz kabul etseydi, ligde lider biz olacaktık. Hem Galatasaray hem de Fenerbahçe'ye ikili averajda üstün olduğumuz için şampiyon biz olacaktık." şeklinde ifade ettiler. Bu durum, Beşiktaş'ın lig bitiminde şampiyonmuş gibi bir kutlama yapmayı planladığını ortaya koydu.

UEFA'nın Diskalifiye Kararı

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi yönetmeliğinin 28. maddesinin 3. bendi, bir kulübün grup aşamasındaki maçlarını tamamlamadan diskalifiye edilmesi veya herhangi bir nedenle yarışmadan çekilmesi durumunda tüm maçlarının sonuçlarının geçersiz sayılacağını ve puanların kaybedileceğini belirtiyor. Beşiktaş, bu maddenin de haksızlığı gösterdiğini iddia ediyor.

İYİ Partili Tatlıoğlu, partisinden istifa etti İYİ Partili Tatlıoğlu, partisinden istifa etti

Diğer Takımlar da Başvuruda Bulundu

Kulüpler Birliği toplantısında yapılan oylamada, Beşiktaş'ın yanı sıra Trabzonspor, Adana Demirspor, Kasımpaşa, Antalyaspor, Ankaragücü ve İstanbulspor da 'Gaziantep ve Hatayspor'un maçları geçersiz sayılsın' talebinde bulundu. Ancak TFF, bu talebe olumlu yanıt vermedi.