Yargıtay Başkanı 36. turda da belirlenemedi Yargıtay Başkanı 36. turda da belirlenemedi

Gazze hükümeti, işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'nde öldürülen 80 Filistinlinin naaşlarından organ çaldığı iddiasıyla büyük bir skandalı ortaya çıkardı. Hükümet, İsrail'i bu vahim suçla suçlayarak bağımsız uluslararası bir soruşturma komitesi kurulması talebinde bulundu.

27 Ekim'de başlayan kara harekatı sonrasında öldürülen ve el konulan 80 Filistinliye ait cenazelerin onurunun hiçe sayıldığı ifade edilen açıklamada, işgal güçlerinin şehitlerin vücutlarından hayati organları çaldığının açık bir göstergesi olduğu belirtildi.

Açıklamada, İsrail'in bu tür suçları daha önce de Cibaliya'da bazı mezarlarda gerçekleştirdiği ve şehitlerin naaşlarını çaldığına dair önceki örneklerle birleştirilerek değerlendirildi. İsrail'in onlarca cenazeyi daha elinde tuttuğuna dikkat çekilerek, Filistinlilerin cenazelerinin kaçırılması ve organlarının çalınmasına yönelik bağımsız uluslararası bir komite kurulması talep edildi.

Açıklamada ayrıca, İsrail'in işlediği bu vahşi suçlara karşı Gazze'de faaliyet gösteren uluslararası örgütlerin sessiz kalmasına tepki gösterildi. Gazze'deki hastane yetkilileri, Birleşmiş Milletler'in 80 cenazenin Gazze'ye gönderileceği bilgisini verdiğini ancak cenazelerin bir kısmının tam, bazılarının sadece uzuvlarından oluştuğunu ifade etmişti.