Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 Emniyet görevlisi gözaltına alındı Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 Emniyet görevlisi gözaltına alındı

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamaya göre, Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki "mahrem hizmetler" olarak adlandırılan yapılanmasına yönelik bir soruşturma başlatıldı. Yapılan soruşturmada, örgütün sözde "sivil imamları" ile iletişim kurmak için sabit telefon hatlarını kullandıkları tespit edilen 15 ilişiği kesilmiş askeri personel ile 2 "mahrem imam" olmak üzere toplamda 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince zanlıların yakalanması için operasyonlar başlatıldı ve operasyonlar halen devam etmektedir.

Bu kapsamda, FETÖ'ye yönelik bir diğer soruşturma çerçevesinde ise 2009 ve 2010 KPSS sorularını sınav öncesi ele geçirerek örgüt üyelerine dağıtan 2 şüpheli ile bu soruları alarak girdikleri sınavlardan elde ettikleri puanlarla kamu kurumlarına atandıkları belirlenen 9 kişi hakkında da gözaltı kararı alındı.