Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), içindeki çatlağı gidermek ve örgüt mensuplarını yeniden bir araya getirmek amacıyla Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'a Türkiye'yi şikayet eden bir mektup yazdığı iddia edildi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, FETÖ'nün iç çatışmaları ve Fetullah Gülen'in sağlık durumu örgüt içinde ciddi parçalanmalara yol açtı.

Örgüt İçindeki Çatışmalar

Son dönemde FETÖ içinde artan iç hesaplaşmalar, yapılan itiraflar ve örgüt lideri Fetullah Gülen'in hastalığı sonrası kaçırılma iddiaları, örgüt mensuplarının bağlılığını zayıflatmaya başladı. Gülen'in sağlık durumunu iyi göstermek amacıyla eski tarihli fotoğraflar ve videolar paylaşılmasına rağmen, örgüt içindeki güven krizi derinleşti. Örgüt üst yönetimi, bu parçalanmayı engellemek için çeşitli çabalar sarf etmeye devam ediyor.

Yeni Müfredata Uygun Ölçme Araçları Yayınlandı Yeni Müfredata Uygun Ölçme Araçları Yayınlandı

Biden'a Yazılan Mektup

Güvenlik kaynaklarına göre, FETÖ, 15 Temmuz darbe girişiminin sekizinci yıl dönümüne günler kala ABD Başkanı Joe Biden'a bir mektup sunmayı planlıyor. Bu mektupta, ABD'li bazı kongre üyelerinin de katkısının bulunduğu iddia ediliyor.

Mektupta, FETÖ'nün darbe girişiminden hiç bahsedilmeden, örgüt mensuplarına yönelik "haksız politikalar" izlediği belirtiliyor. Ayrıca, Türkiye'nin içişlerine yönelik konulara da değinilerek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Selahattin Demirtaş, Osman Kavala ve Yüksel Yalçınkaya kararları konusunda Türk hükümeti eleştiriliyor.

Türkiye-ABD İlişkilerine Müdahale Çabası

FETÖ, mektubunda, ABD'nin Türkiye'ye yaklaşımının "insan hakları temelli" olmasını talep ediyor ve ABD Başkanı Biden'ın Türk hükümetine baskı yapmasını istiyor. Mektubun, Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkilere müdahale etmeyi amaçladığı dikkat çekiyor.

Örgüt Mensuplarının Türkiye'ye Dönme Çabaları

Mektuptaki talepler arasında, FETÖ mensubu tutukluların şartsız serbest bırakılması ve işlerine geri dönmelerinin sağlanması bulunuyor. FETÖ'nün, ABD Başkanı Biden'a yazdıkları mektup ile 15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybeden şehit ve gazileri göz ardı ederek "aklanmanın" yollarını aradığı belirtiliyor.

NATO Zirvesi Öncesi Son Hamle

FETÖ, Temmuz 2024'te ABD'de yapılacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı NATO Liderler Zirvesi öncesinde, Biden'a sunacakları mektubu NATO Zirvesi'nde gündeme getirmeyi planlıyor. Örgüt, bu mektup ile Türkiye'ye karşı kara propaganda yaparak dikkatleri kendi lehlerine çekmeye çalışıyor.