FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Hava Pilot Kurmay Albay Hasan K. (45), etkin pişmanlık yasasından faydalanarak itiraflarda bulundu. Hasan K.'nın itirafı üzerine emekli kurmay albay olan eşi Güler K. da gözaltına alındı ve itirafçı oldu. Güler K., "Denemelerde yüksek puan alınca beni 10 kişilik bir gruba dahil ettiler" diyerek şok detayları anlattı.

Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi

Güler K.'ya göre, FETÖ ile tanışması 1997'de Ankara'da bir dershanede gerçekleşti. Yüksek puan alması sonucu örgüt tarafından özel bir gruba dahil edildi ve askeri okula gitme fırsatı verildi. Ancak eğitim sürecinde örgüt üyeleriyle sıkı bir ilişki içinde olduğunu belirten Güler K., "Askeri okula başlamak için Ankara'dan otobüsle İstanbul'a gittim. Bana eşlik eden örgüt ablası arka koltuğuma oturdu ve bana 'Seninle çok görüşmeyelim, hatta bizim dershaneye gittiğini kimseye söyleme yoksa okula giremezsin' dedi."

Güler K., FETÖ'nün etkin isimleriyle de ilişkisini anlattı. İzmir'de uçuş okuluna başladıktan sonra eşi Hasan K. ile tanışıp evlendikten sonra da örgüt tarafından takip edildiklerini belirtti. Hatta Fetullah Gülen ile Altunizade'de görüştürüldüğünü, İzmir'de imam nikahlarının yapılması için Adil Öksüz'ün evine götürüldüğünü aktardı.

Güler K., örgüt içindeki kurallara da değindi. Erkeklerle göz teması kurmanın yasak olduğunu ve onlara "Ağabey" diye hitap etmesi gerektiğini ifade etti.