Fenerbahçe’de tarihi kongre heyecanı yaşanıyor. Dün başlayan 91. Olağanüstü Genel Kurul’un ikinci gününde üyeler sandık başına gidecek. Yaklaşık 49 bin 268 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Yarışta mevcut başkan Ali Koç ile Aziz Yıldırım döneminde futbol şube sorumluluğu yapmış olan Sadettin Saran karşı karşıya gelecek. Koç’un sloganı “Gücümüz Fenerbahçe” iken, Saran ise “Söz Fenerbahçe” diyerek üyelerin desteğini arıyor.
Seçim, sabah 10.00’da başlayıp 17.00’de tamamlanacak. Eski başkan Aziz Yıldırım kongrede yer almazken, bir diğer aday Hakan Bilal Kutlualp, 16 Eylül’de Sadettin Saran lehine adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.
Ali Koç’un mesajları
Dördüncü kez seçime giren Ali Koç, bugüne kadar şampiyonluk görememesine rağmen bu sezon için kesin söz veriyor. Kulübün gelirlerini 175 milyon avrodan 350 milyon avroya çıkardıklarını hatırlatarak, “Fenerbahçe’nin geleceğinin teminatı biziz” ifadelerini kullandı. Taraftarlara seslenirken, “Yarınki seçim sadece bir başkanlık yarışı değil, Fenerbahçe’nin geleceğine sahip çıkma seçimidir. Size şampiyonluk sözü veriyorum” dedi.
Sadettin Saran’ın yaklaşımı
İlk kez seçime giren ve kazanması halinde kulübün 38. başkanı olacak Sadettin Saran ise farklı bir bakış açısı sunuyor. Saran, tüzükte değişiklik yapılarak şampiyon olamayan yönetimlerin görevde kalmaması gerektiğini savunuyor. Koç’a yönelik eleştirilerinde, “Senin lehine adaylıktan çekildiğimde teşekkür ettin, şimdi rakibinim diye hain mi oldum?” sözleri dikkat çekti.
Kongrenin ilk gününde üyelerin konuşmaları sırasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Ali Koç ve Sadettin Saran taraftarları arasında arbede çıkarken, yönetim kurulu yetkilerine ilişkin maddeler oylamaya sunuldu. Eski başkan Aziz Yıldırım’ın veto edilmesini istediği taşınmazlarla ilgili 11, 12 ve 13. maddeler oy çokluğuyla reddedildi. Kulübün mevcut borcu ise 21,5 milyar TL olarak açıklandı.
Yönetim listeleri
Ali Koç’un listesinde Acar Sertaç Komşuoğlu, Ahmet Ketenci, Burak Çağlan Kızılhan, Esin Güral Argat, Fethi Pekin, Hulusi Belgü, Hüseyin Bozkurt, Korkut Nedim Keçeli ve Mustafa Kemal Danabaş gibi isimler yer alıyor.
Sadettin Saran’ın yönetiminde ise Adem Köz, Orhan Demirel, Taner Sönmezer, Burçin Gözlüklü, Ali Gürbüz, Ertan Torunoğulları, Murat Salar, Zeynep Yalım Uzun ve Serhan Yılmaz öne çıkan isimler arasında bulunuyor.
Son anket sonucu
14-15-16 Eylül’de 492 kulüp üyesiyle yapılan ankete göre Sadettin Saran yüzde 45,3 ile önde görünüyor. Ali Koç’un oranı yüzde 40,2 olurken, yarıştan çekilen Hakan Bilal Kutlualp’in desteği yüzde 14,4 seviyesinde ölçüldü.





