İstanbul'un tarihi Fatih ilçesindeki Fatih Camii'nde meydana gelen bıçaklı saldırının ardından gözaltına alınan şüpheli, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklandı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan işlemlerin ardından şüpheli, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alınan şüpheli, imam Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişiyi bıçakla yaraladığı olayla ilgili olarak "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Hakimlikçe alınan ifadesinde, şüpheli savunma yaparak kimse tarafından yönlendirilmediğini iddia etti.

Şüpheli, savcılık ifadesinde ticaretle uğraştığını, aylık ortalama 500 bin lira geliri olduğunu öne sürdü. Ailevi sorunlar yaşadığını belirten şüpheli, daha önce iki kez evlilik yaptığını ve son evliliğinde sorunlar yaşadığını ifade etti. Olay tarihinde camide tekbir getirerek bağırmaya başladığını ve sonrasını hatırlamadığını söyleyen şüpheli, bıçaklayan kişiler ya da kurumlarca yönlendirilmediğini, olayın anlık bir refleks olarak geliştiğini savundu.

Şüpheli, üzerindeki bıçağın kendisine ait olduğunu belirterek, daha önce "kasten yaralama" suçundan kaydının bulunduğu, 2028'e kadar geçerli av tüfeği ruhsatına sahip olduğu öğrenildi.

Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi

Şüphelinin babası Hüseyin S. de ifade işlemleri için Bursa'dan İstanbul'a gelerek oğlunun ailevi ve kişisel durumu hakkında bilgi verdi.

Olay, dün akşam namazı sırasında camide sorun çıkaran şüphelinin özel güvenlik görevlileri tarafından çıkartılmasının ardından gerçekleşmişti. Namazın ardından imam odasına giren şüpheli, imam ile konuşmak istediğini belirtip araya giren cami cemaatinden bir kişiyi bıçaklamış, bu olayın ardından polis tarafından gözaltına alınmıştı. İki yaralı da hastaneye kaldırılmıştı.