Gazeteci Fatih Altaylı, Habertürk'ün internet sitesindeki köşesinde bugünkü yazdığı yazının bir kısmında Muharrem İnce'ye yer verdi. Muharrem İnce, Oğuzhan Uğur'un öncülük ettiği BabalaTV'nin programı olan Mevzular Açık Mikrofon programına katılmıştı. Programın çekimi 7 saat sürmüş, yaklaşık 10 dakikalık olan fragmanı büyük yankı uyandırmıştı.

Yayımlanan fragmanında Muharrem İnce'nin katılımcılar ile tartışığına dair görüntüler kamuoyunda büyük yankıya neden oldu. Fatih Altaylı, geçen gün yazdığı yazıya (yazı ile ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz) istinaden Muharrem İnce'nin aradığını söyledi. Altaylı, Muharrem İnce'nin özgüven patlaması yaşadığını ve onun da seçimin ikinci tura kalmayacağının farkında olduğunu söyledi. Muharrem İnce'nin Mevzular Açık Mikrofon programındaki genel tavrı konusunda Altaylı, Oğuzhan Uğur'un çok gergin olduğunu ve Oğuzhan Uğur'un İnce'yi uyarmak zorunda kaldığını söylediğini açıkladı.

İşte Fatih Altaylı'nın "Çok iyiydim", Oğuzhan Uğur: "Çok gergindi" başlıklı yazısı:

Fatih-Altayli

"Muharrem İnce’nin Babala TV’de Oğuzhan Uğur yönetiminde katıldığı programın İnce’nin oy kaybına neden olduğu ve İnce’nin her çıktığı programda biraz daha gerilediğini yazınca Muharrem Bey hemen aradı haliyle.

“Programın tamamını izlemeden karar vermeyin, çok yanılırsınız” dedi.

Son derece iyi bir performans sergilediğinden, program yayınlanınca oylarının yükseleceğinden çok emindi.

Aradığında Rize’de idi. Sokaklardan fotoğraflar yolladı, “Erdoğan’ın memleketinde bu ilgiyi başka kim görebilir” dedi. Ardından geçtiği Trabzon’da da aynı ilginin sürdüğünü anlatan başka fotoğraflar yolladı. Özgüven patlamasındaydı.

“7 saat süren yayını milyonlar izleyecek ve hiç de yazıldığı gibi olmadığını herkes görecek” dedi.

Sonra televizyonda konuştuğumuz iddiaya girmeyi önerdi.

“Çöktüysem 2-3 puan alırım. Çökmediysem 10, 15 hatta 20” dedi. Benim fikrimi sordu.

Ben de 8 ve üzeri oyun başarı olacağını ama onu kurtarmayacağını söyledim.

“İddiaya varım çok çok üzerinde oy alacağım” dedi. “Onlar 17 parti, 11 büyükşehir, Halk TV, Krt, Tele 1. Ben tek başıma” dedi.

Çok açık biçimde AK Parti’yi değil, CHP’yi rakip görüyordu.

İkinci tura kalmasının mümkün olmadığını söyledim. Onun farkında idi. "Onu söylemiyorum zaten" dedi.

Takım elbisesine iddiaya girdik.

İmamoğlu'na Hapis İstemli Davada, Mahkemeden Yeni Karar! İhaleye Fesat Karıştırmaktan Yargılanıyordu İmamoğlu'na Hapis İstemli Davada, Mahkemeden Yeni Karar! İhaleye Fesat Karıştırmaktan Yargılanıyordu

Sonra Oğuzhan Uğur’la konuştuk.

“Çok gergin, çok sinirliydi” dedi.

“Ben orada yokmuşum gibi davrandı. Doğrudan izleyici ile konuştu ve sinirlendi. Gerginliği izleyenlere de geçti. Ara verdiğimizde hiç yapmadığım bir şeyi yaptım. Bu tavrının doğru olmadığı konusunda kendisini kibarca uyarmak zorunda kaldım. Bunca program yaptık hiç böyle bir şey yaşamamıştık. Ben Muharrem Bey’in bu kadar gergin ve hatta sinirli olmasına anlam veremedim” dedi.

Sonra da şunu söyledi, “Programdan sonra bir daha bize kimse gelmez diye düşündüm. Ama ilginçtir. Hem DEVA, hem CHP’den arandık. Büyük ihtimalle bu iki partinin liderleri de gelecek” dedi."