MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi'nde, 2 Numaralı Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Servisi'nde yaşanan fare olayı, hastane yönetimi tarafından yapılan bir açıklama ile kamuoyuna duyuruldu. İsmini açıklamak istemeyen bir hasta yakını tarafından odadaki farelerin fotoğraflanmasıyla ortaya çıkan olay, hastane yetkililerinin hızlı bir müdahalesi ve ilaçlama çalışmalarıyla son buldu.

Hasta yakını tarafından tespit edilen farelerin odadan telef edilmesinin ardından, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği, yazılı bir açıklama yaparak konuyla ilgili detayları paylaştı. Açıklamada, bir hasta yakınının buzdolabındaki meyve poşetinde haşere olduğunu bildirmesi üzerine, hastane personelinin hemen müdahalede bulunarak gerekli ilaçlamayı gerçekleştirdiği belirtildi.

Ayrıca, hastane yönetimi tarafından her yıl haşere ve kemirgenlerle mücadele için yetkili firmalarla anlaşma yapıldığı ve düzenli aralıklarla önleyici çalışmaların gerçekleştirildiği vurgulandı. Bu çerçevede, haşere veya kemirgen görülmesi durumunda hemen önlemlerin alındığı ve ek ilaçlamaların yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, olayın ardından hastane yönetiminin hemen müdahale ederek ilave bir ilaçlama daha gerçekleştirdiği ve sağlık tesislerinin vatandaşlara en kaliteli hizmeti sunma bilinciyle çalıştıkları belirtildi. Hastane yetkilileri, vatandaşların sağlık tesislerine duyduğu güvenin önemine vurgu yaparak, benzer durumların tekrarlanmaması için sürekli olarak önleyici tedbirler alındığını ifade etti.